Assendelft – Telefoon. Botenbouwer Willem Hos uit Assendelft neemt op. Het hout voor de Assendelver praam is gezaagd en daarmee klaar voor gebruik. Hij kan aan de slag. Twee jaar terug kwam Hos met het plan om weer een Assendelver praam te bouwen. Want daar bestaat er geen een meer van. “Ik ben de laatste in het dorp die het zou kunnen”, zegt hij in zijn werkplaats.

Mede dankzij het sponsorbedrag dat het Historisch Genootschap Assendelft van Stichting 1874 heeft mogen ontvangen kan de bouw van de replica van de Assendelver Praam van start gaan! Dit onder deskundige begeleiding van de heer Willem Hos en het bedrijf van Tom Menger, scheeps- en interieurbetimmering. Stichting 1874 kijkt uit naar de realisatie van dit mooie project in regio Assendelft.